De oorsprong van Washi Tape

De oorsprong van Washi Tape

Waar komt Washi tape nu eigenlijk vandaan?

Washi tape is een decoratief plakband dat oorspronkelijk uit Japan komt. Het is gemaakt van rijstpapier en kan worden gebruikt voor allerlei decoratieve doeleinden, zoals het versieren van notitieboekjes, cadeauverpakkingen, kalenders en zelfs muren. De populariteit van washi tape is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid en het is nu een zeer populaire decoratieve en ambachtelijke tool over de hele wereld.

De Oorsprong

De oorsprong van washi tape kan worden teruggevoerd tot de Edo-periode in Japan (1603-1868), toen het werd gebruikt als een manier om Japanse papieren schuifdeuren te versieren. In die tijd was washi tape nog niet zo wijdverbreid als nu en het werd voornamelijk gebruikt door kunstenaars en ambachtslieden. Pas in de jaren 70 van de vorige eeuw begonnen Japanse fabrikanten van papierproducten washi tape te produceren voor de consumentenmarkt.

Populariteit

In het begin was washi tape vooral populair in Japan, maar in de afgelopen jaren is het steeds meer bekend geworden in andere delen van de wereld. Een van de redenen voor de populariteit van washi tape is dat het een zeer veelzijdige decoratieve tool is. Het kan worden gebruikt op verschillende oppervlakken, zoals papier, glas, hout en zelfs textiel. Bovendien is washi tape verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, wat het zeer geschikt maakt voor verschillende creatieve projecten. 

Social Media

Washi tape heeft veel aan populariteit gewonnen dankzij  de opkomst van sociale media en de populariteit van DIY-cultuur. Mensen delen vaak foto's van hun creatieve projecten op sociale media zoals Instagram en Pinterest, wat heeft geleid tot een grotere zichtbaarheid en populariteit van washi tape en andere creatieve ambachten.

 

 

T/m 16 april zijn het de Washi Tape Weken bij ons! We gaan je veel inspiratie geven omtrent washi tape en natuurlijk hoort daar een leuke aanbieding bij! 

Bij aankoop van 3 rolletjes of meer krijg je 15% korting* op het gehele washi tape assortiment.  

Alle ons washi tapes kun je hier vinden >>>> SHOPPEN

*de korting geldt t/m 16 april en is ook geldig in de winkel. 

 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.