5 handige tips om te starten met bullet journaling

5 handige tips om te starten met bullet journaling

 

Een bullet journal is een unieke manier om je dagelijkse leven te organiseren en prioriteiten te stellen. Het is een flexibele en creatieve manier om notities te maken, takenlijsten te maken en doelen te bereiken. Als je nog nooit eerder een bullet journal hebt gehad, kan het een beetje intimiderend zijn om te beginnen. Hier zijn vijf handige tips om je op weg te helpen:

 

  1. Kies de juiste grootte en stijl van je bullet journal. Er zijn veel verschillende maten en stijlen van bullet journals beschikbaar, dus kies degene die het beste bij jou past. Als je veel op reis gaat, is een kleiner formaat misschien beter, terwijl je misschien liever een groter formaat hebt als je veel ruimte nodig hebt voor notities en tekeningen.

  2. Maak een inhoudsopgave. Voordat je begint met het maken van notities en takenlijsten, is het belangrijk om een inhoudsopgave te maken. Dit helpt je om je informatie op een logische manier te ordenen en je kunt altijd snel terugvinden wat je zoekt.

  3. Gebruik symbolen en codes. Een van de krachten van een bullet journal is dat je symbolen en codes kunt gebruiken om informatie snel en gemakkelijk te categoriseren. Bijvoorbeeld, kun je een stip gebruiken voor taken, een vinkje voor voltooide taken en een cirkel voor afspraken.

  4. Maak een Future Log. Een Future Log is een pagina waar je belangrijke gebeurtenissen en deadlines voor de toekomst kunt noteren. Dit helpt je om de grotere beeld te zien en prioriteiten te stellen.

  5. Experimenteer en maak het persoonlijk. Een bullet journal is een creatief proces, dus voel je vrij om te experimenteren en het op jouw manier te maken. Gebruik kleuren, tekeningen en stickers om het visueel aantrekkelijk te maken. En onthoud, er is geen juiste of verkeerde manier om een bullet journal te gebruiken.

Een bullet journal is een geweldige tool om je dagelijkse leven te organiseren en doelen te bereiken. Door deze tips te volgen, kun je gemakkelijk beginnen met een bullet journal en je eigen unieke stijl ontwikkelen. En onthoud, het is een proces en je zult na verloop van tijd verbeteringen zien in hoe je je dagen organiseert en prioriteiten stelt.

Shop hier jouw nieuwe bullet journal en stickers om gelijk aan de slag te gaan >> SHOP

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.