DIY // Spookjes van Wol

DIY // Spookjes van Wol

Niet zoveel kleur vandaag...haha, soms kan ik best zonder. De spookjes zijn zo al ontzettend leuk, maar als je wil kunnen ze in allerlei kleuren gemaakt worden. De mijne zijn allemaal wit geworden, omdat ik het er wel chic vond uit zien. Mijn dochter heeft ze ook gemaakt, maar die is met mint-groen aan de slag gegaan. 

 

Wat heb je nodig:

  • Wol
  • Kledinghanger (De mijne komt van Sostrene Grene €1,22)
  • Schaar
  • Stukje karton (10cm) 
  • Zwarte stift

 

 Aan de Slag

Wikkel je wol ongeveer 25 keer om het stukje karton, doe dit niet te strak. Schuif een stukje draad onder je wikkel heen en knop dit strak vast.

 

Schuif de wol voorzichtig van je karton af en leg het neer zodat je knop bovenaan ligt. Knip een stukje wol af en knop dit op 1/3 van het knopje af om zo het hoofdje van de spook te creeëren. Knip nu de lusjes onderaan door.

 

Je spookje is bijna klaar! Teken met een zwarte stift 2 oogjes op je spookje en klaar is je spookje. 

Geef je spookjes verschillende lengtes zodat het wat speelser eruit ziet als je ze aan je kledinghanger knoopt. Ik heb 13 spookjes gemaakt om de hanger te vullen. 

Je kunt je hanger aan de muur hangen, maar voor het raam is ook heel leuk! Bind evt. lichtjes om je hanger. Ik ga dit zelf ook nog uitproberen, maar heb nog geen lichtjes in huis.

Veel Knutselplezier!!

Liefs, Elke

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.